SBAB Bank erbjuder bolån och tjänster kopplat till bolån och hade som mål att öka kännedom kring sin tjänst "Smart lånelöfte", en tjänst som hjälper personer att räkna på och justera deras lånelöfte beroende på bostaden de tänker buda på. SBAB:s tjänst Smart lånelöfte riktar sig till personer som som är i bostadsresan och ska lägga bud och köpa ny bostad i närtid och det var målgruppen SBAB främst ville nå. SBAB ville göra det genom artikel som förklarade fördelarna med tjänsten Smart lånelöfte och hur den hjälper inför och under budgivningsprocessen och på ett hjälpande sätt då skapa kännedom om tjänsten hos personer som ska lägga bud och köpa bostad.

SBAB Bank valde därför att boka native-kampanj hos Boneo, där Boneos content manager tillsammans med SBAB Bank content manager tog fram en artikel som gav tips om hur man ska resonera kring budgivning och hur deras tjänst Smart lånelöfte kan underlätta. Artikeln publicerades på Boneo.se och exponerades mot Boneos alla besökare och i bevakningsmail mot aktiva bostadsletare som matchade SBAB Banks målgrupp av personer som aktivt ska köpa ny bostad och lägga bud i närtid.

Lästiden för artiklar i kampanjen var i snitt 2:21 minuter och länkar i artikeln som gick vidare till SBAB hade en outbound click-through rate (CTR) på 11.2 procent 

Läs artikel från kampanjen på Boneo om SBAB Banks Smart lånelöfte – se hur mycket du kan låna direkt i mobilen